Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Cantonese rijst

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr witte rijst
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 150 gr erwtjes (diepvries)
  • 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
  • 100 gr roze garnalen
  • 6 eieren
  • 4 sneetjes bacon
  • 1 groentenbouillonblokje
  • klontje boter
  • 1 eetlepel maisolie
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • peper en zout

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept Cantonese rijst bevindt zich in de rubriek rijstgerechten

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de ui + blokjes paprika in olie. Kruid met verkruimeld groentenbouillonblokje, knoflook, peper en zout.

Kook de erwtjes beetgaar.

Bak kort de sneetjes bacon in een pan met antiaanbaklaag. Snij de gebakken bacon in hele kleine stukjes.

Verhit een klontje boter in een braadpan en bak de losgeklopte eieren tot omelet.

Snij de omelet in reepjes.

Schep voorzichtig de gebakken groentjes + erwtjes + reepjes omelet + stukjes bacon + roze garnalen door de rijst.

Cantonese rijst is een volwaardige maaltijd maar kan ook als verrijkte rijstschotel opgediend worden met bijvoorbeeld gemarineerde kipblokjes of gewokt rundsvlees.

 

Lekkere recepten voor elke dag !