Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Pizza zelf maken - pizzadeeg

Tip

Deeg rijst enkel in een warme, vochtige, tochtvrije omgeving. Creëer deze ideale omgeving als volgt :

Neem een kookpan, giet er een bodempje heet water in en zet de kom met het pizzadeeg in de kookpan. Sluit de kookpan goed af met huishoudfolie.

Ingrediënten voor 4 personen

Prijscategorie : 1 euro

Bereiding

Meng de droge gist met 3 el lauw water + suiker in een kommetje. Dek het kommetje af met vershoudfolie en laat 5 min. rusten. De gist wordt schuimig en zal zeker 3 keer in volume toenemen.

Vermeng het zout goed met de bloem.

Neem een grote ronde kom en doe daar de bloem in met in het midden een kuiltje. Giet daarin de opgeloste gist + olijfolie + beetje water. Kneed vanuit het midden naar de rand van de kom toe. Af en toe water bijgieten totdat het deeg wat aan elkaar begint te plakken. Stort het kruimelige deeg op een met bloem bestrooid werkblad en kneed nog zeker 15 min tot het deeg soepel aanvoelt. Als na 10 min kneden het deeg nog plakkerig is, strooi er wat bloem over en kneed verder.

Maak een bol van het deeg en doe die terug in de grote ronde kom. Dek af met huishoudfolie en zet het pizzadeeg op een warme, vochtige, tochtvrije plaats (lees zeker de tip !). Laat het deeg rijzen tot het volume verdubbeld is (ong 1 u).

Kneed het deeg een tweede maal en rol deze uit tot een lap ter grootte van de bakplaat die je gaat gebruiken (klassieke bakplaat is 30 x 35 cm).

De pizzabodem is klaar om gegarneerd te worden.

Pizza zelf maken - klik op de foto voor het volledige recept van onderstaande zelfgemaakte pizza.