Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Couscoussalade

couscoussalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr couscous
  • 0.5 liter water, kokend
  • 1 blik witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 eetlepel citroensap (vers of uit een flesje)
  • peper of tabasco

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept couscoussalade bevindt zich in de rubriek maaltijdsalades

Bereiding

Doe de couscous in een hittebestendige kom, schep er de rozijnen onder en overgiet met kokend water. Zet een deksel op de kom (zo luchtdicht mogelijk afsluiten) en laat de couscous 10 minuten wellen.

Haal het deksel van de kom, roer de couscouskorrels los en laat afkoelen.

Verhit olijfolie in een pan of wok en roerbak de ajuin + paprika 10 minuten. Kruid met een verkruimeld groentebouillonblokje. Laat wat afkoelen en roer er 1 eetlepel citroensap door en breng verder op smaak met peper of tabasco.

Doe de couscous in een slakom en schep er de gebakken ajuin en paprika + witte bonen + zwarte olijven onder.

Dek de couscoussalade af met huishoudfolie en zet de salade enkele uren op een koele plek (bij voorkeur niet in de frigo) alvorens te serveren.

Kippenbouten uit de oven passen hier uitstekend bij !

 

Lekkere recepten voor elke dag !