Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Rode koolsalade

rode koolsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/4 rode kool
  • 8 eetlepels neutrale olie (zonnebloem- of maisolie)
  • 4 eetlepels appelazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • peper en zout

Prijscategorie : < 1 euro

Het recept rode koolsalade bevindt zich in de rubrieken :
salades en bijgerechten
| vegetarische recepten

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool, snij de kool in 4 stukken en verwijder de harde witte kern.

Schaaf de rode kool heel fijn.

Behou 1/4 van de kool voor de salade. Van de overige kool kan je rode kool met appeltjes klaarmaken.

Maak een vinaigrette van 8 eetlepels olie, 4 eetlepels appelazijn en 1 koffielepel mosterd.

Schep de vinaigrette door de rode kool.

Dek de rodekoolsalade af met huishoudfolie en zet deze minstens 12 uur op een frisse plaats alvorens te serveren.

In tegenstelling tot de meeste salades is het bij rodekoolsalade nodig om de vinaigrette in de kool te laten trekken om deze minder knapperig te maken.

 

Lekkere recepten voor elke dag !