Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Pannenkoeken

pannenkoeken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 1/2 liter melk
  • 50 gr vloeibare boter
  • 2 eetlepels suiker
  • boter

Prijscategorie : 1 à 2 euro

Het recept pannenkoeken bevindt zich in de rubriek desserten

Bereiding

Maak eerst het deeg voor de pannenkoeken als volgt :

Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin de 2 eieren, voeg wat melk toe en roer met een garde van het midden naar de buitenkant van de bloem toe, giet geleidelijk de overige melk erbij en blijf roeren tot je een gladde deeg bekomt.

Het is belangrijk niet alle melk direct bij de bloem te gieten want dan krijg je een klonterige massa.

Roer de vloeibare boter + suiker door het deeg.

Laat het deeg enkele uren rusten op een koele plek alvorens je pannenkoeken begint te bakken.

 

Pannenkoeken bakken

Goed pannenkoeken bakken vergt wat oefening.

Tip : warm een braadpan met antiaanbaklaag enkele minuten op een hoog vuur. Doe dan pas een klontje boter in de pan (als de boter sist en direct smelt is de pan warm genoeg)

Draai wat met de braadpan om de boter gelijk te verdelen in de pan. Neem een soeplepel pannenkoekendeeg en giet deze in het midden van de braadpan. Draai zachtjes de pan met een losse pols om het deeg een mooie ronde vorm te geven. Zet het vuur lager en bak de pannenkoek 1 à 2 minuten. Keer de pannenkoek om en bak nog eens 1 à 2 minuten.

TIP : alvorens de volgende pannenkoek te bakken ALTIJD de pan voorverwarmen op een hoog vuur.

 

Lekkere recepten voor elke dag !