Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Harira

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote ui, fijngesnipperd
  • 1 blik kikkererwten (400gr, uitgelekt ong 240gr)
  • 250gr rode linzen (gemakkelijk verkrijgbaar in Marokkaanse en Turkse winkels)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 8 el olijfolie
  • 1 l kokend water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 blik tomatenvlees in blokjes (400 gr)
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 1 kl koriander
  • mespuntje kaneel
  • 1/2 kl gember
  • harissa naar smaak
  • 250gr griekse pasta

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept harira bevindt zich in de rubrieken :
zuiderse recepten
| vegetarische recepten

Bereiding

Verhit de olie en fruit de ajuin glazig.

Voeg de tomaten, tomatenconcentraat, linzen, kikkererwten en blokjes paprika bij, verkruimel het bouillonblokje en overgiet met 0.5l kokend water.

Laat 15 à 20min zacht koken in een kookpan met deksel, roer af en toe en voeg indien nodig water toe om voldoende saus te hebben.

Kook apart de griekse pasta volgens de instructies op de verpakking.

Voeg de beetgare pasta bij de groenten.

Oorsprong harira

Harira is een Marokkaanse soep die vaak met Ramadam wordt gegeten. In het originele recept hoort ook rundsvlees.

 

Lekkere recepten voor elke dag !