Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Taartje roquefort

taartje roquefort

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 velletjes bladerdeeg uit de diepvries (ontdooid)
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 100 gr roquefort, in blokjes gesneden
  • 150 gr champignons, in schijfjes gesneden
  • 4 zongedroogde tomaten in olie, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olie van de zongedroogde tomaten in olie
  • vloeibare boter
  • 2 eetlepels olijfolie

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Het recept taartje roquefort bevindt zich in de rubrieken :
voorgerechten | vegetarische recepten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop 4 velletjes bladerdeeg (laat voldoende ruimte tussen de velletjes).

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.

Bestrijk de randen met water.

Snijd van de overige velletjes bladerdeeg het middelste deel weg zodat je een randje overhoudt van ongeveer 1 cm.

Schik deze randjes op de blaadjes bladerdeeg en druk vast met de vingertoppen.

Bestrijk royaal de randjes met vloeibare boter.

Verhit de olijfolie in een pan/wok en bak de uiringen glazig.

Zet de gebakken uiringen even opzij.

Doe een beetje vloeibare boter in de pan/wok en roerbak de champignons tot ze hun sap afgeven.

Giet de gebakken champignons in een zeef en laat goed uitlekken.

Verdeel de ui + champignons + stukjes zongedroogde tomaat + roquefort over de velletjes bladerdeeg.

Besprenkel de taartjes met olie van de zongedroogde tomaten.

Bak de taartjes 30 à 35 minuten in de oven.

 

Lekkere recepten voor elke dag !