Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Taartje camembert

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 rolletjes bladerdeeg
  • 1 camembert, in schijfjes gesneden
  • 2 tomaten
  • enkele takjes verse tijm of 1 koffielepel gedroogde provençaalse kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept taartje camembert bevindt zich in de rubriek voorgerechten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snij het kroontje uit de tomaten, halveer ze, bestrooi ze met zout en laat met de aangesneden kant naar beneden minstens 1 uur uitlekken in een vergiet of op een rooster.

Kruid 4 eetlepels olijfolie met 2 teentjes knoflook uit de knijper + peper.

Druk (tip : met behulp van een metalen serveerring) 4 rondjes uit het bladerdeeg. Rol lichtjes de randen één cm naar binnen toe.

Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en beleg afwisselend met een schijfje camembert en een schijfje tomaat, besprenkel met de gearomatiseerde olijfolie en werk af met verse tijm of gedroogde provençaalse kruiden.

Bak de taartjes met camembert 25 minuten in de oven.

Serveer per persoon 1 taartje camembert op een bedje van (gemengde) sla.

 

Lekkere recepten voor elke dag !