Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Scampi diabolique

Ingrediënten voor 4 personen

  • 24 scampi, gepeld maar liefst zonder het staartje te verwijderen
  • 1/2 ajuin, héél fijngesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • 1 gedroogd rood pepertje, héél fijngesnipperd (kan vervangen worden door sambal)
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 2 eetlepels fijngehakte dragon
  • enkele takjes bieslook, fijngesnipperd
  • kerstomaatjes (eventueel kort aangebakken in een weinig olijfolie)

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Het recept scampi diabolique bevindt zich in de rubrieken :
voorgerechten | visgerechten

Bereiding

Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de scampi tot ze roze zijn (maximum 3 à 4 minuten).

Schep de scampi met een schuimspaan uit de wok en hou even opzij.

Fruit de ajuin 5 minuten in de wok. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.

Zet het vuur lager en roer de tomatenpuree + rood pepertje (of sambal) + knoflook + dragon door de gefruite ajuin.

Zet het vuur terug hoger en overgiet met 1 glas witte wijn. Laat nog 5 minuten doorkoken.

Doe de scampi terug in de wok en warm het geheel nog heel even op.

Serveer per persoon 6 scampi diabolique en werk af met wat bieslook en enkele kerstomaatjes, eventueel kort aangebakken in een weinig olijfolie.

Tip : serveer met rijst voor een hoofdmaaltijd

 

Lekkere recepten voor elke dag !