Breng ruim water aan de kook om de eieren in te koken.
Doe voorzichtig de eieren, met behulp van een lepel, één per één in het kokend water.
Kook de eieren exact 9 minuten (minuten beginnen te tellen als het water terug kookt).
Giet de eieren af in een vergiet en koel de eieren onmiddellijk en voldoende lang af onder koud stromend water.
Pel de eieren, halveer ze en verwijder de eierdooier.
Hak 4 steeltjes pijpajuin (uitje + groen steeltje) héél fijn. (tip : doe de grofgesneden pijpajuin in een glas en versnipper met een schaar).
Prak de eierdooiers fijn met een vork. Roer er de fijngehakte pijpajuin + fijngehakt pepertje door.
Meng de mayonaise + mosterd + ketchup tot een glad sausje en roer door de eierdooiermengeling en vul hiermee de eitjes.
Serveer het gevuld eitje op een bord met enkele strepen mayonaise en een pijpajuintje (zie foto) of serveer de eitjes op een bedje van sla (handiger om te eten).