Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Rijsttaartjes

Ingrediënten voor 4 rijsttaartjes

  • 1 rol blader- of kruimeldeeg
  • 1 blik rijstpap
  • 1 eigeel
  • 25 gr vloeibare boter
  • 25 gr bloem

Prijscategorie : 1 à 2 euro

TIP : verdubbel al de ingredienten (behalve het blader- of kruimeldeeg) voor een taart van ongeveer 24 cm diameter - baktijd 45 min op 190°C

Het recept rijsttaartjes bevindt zich in de rubriek recepten taart en gebak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 °C.

Steek 4 ronde vormen uit het bladerdeeg. (Rol het bladerdeeg eventueel uit om voldoende te hebben).

Beboter 4 taartvormpjes en bekleed met bladerdeeg.

Meng 1 eigeel + 25 gr boter + 25 gr bloem tot een glad papje en roer door de rijstpap.

Verdeel de rijstpap over de taartvormpjes.

Bak de rijsttaartjes 30 minuten in de oven (45 minuten voor een taart van ongeveer 24 cm diameter).

 

Lekkere recepten voor elke dag !