Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een taartvorm en bedek met bladerdeeg. Snij 1 cm boven de rand van de taartvorm het teveel aan bladerdeeg weg. Druk lichtjes het teveel aan bladerdeeg tot net aan de rand van de taartvorm (hoeft niet maar het geeft wel een mooi bol korstje rond de taart)
Laat de kersen goed uitlekken.
Meng in een kom de boter + suiker + vanillesuiker. Roer de boter met suiker romig en wit (ongeveer 2 minuten).
Voeg 3 eieren toe en roer tot een glad mengsel.
Roer de room door het beslag.
Meng eerst de amandelpoeder door de bloem en roer dan pas de bloem met amandelpoeder door het beslag.
Schik de kersen op het bladerdeeg en overgiet met het deeg.
Bak de kersentaart 35 min. in het midden van de oven.
Laat de taart na het bakken een kwartiertje afkoelen alvorens uit de vorm te nemen. Laat de taart verder afkoelen op een rooster.
Serveer de kersentaart lauw of koud. Bestrooi vóór het serveren de kersentaart eventueel met poedersuiker of grofkorrelige witte suiker.