Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Kersentaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 bokaal ontpitte kersen (noordkrieken)
  • 100 gr zachte boter
  • 100 gr suiker
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 50 gr bloem
  • 3 el amandelpoeder (facultatief)
  • flesje room (200 à 250ml)
  • klontje boter

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept kersentaart bevindt zich in de rubriek recepten taart en gebak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Beboter een taartvorm en bedek met bladerdeeg. Snij 1 cm boven de rand van de taartvorm het teveel aan bladerdeeg weg. Druk lichtjes het teveel aan bladerdeeg tot net aan de rand van de taartvorm (hoeft niet maar het geeft wel een mooi bol korstje rond de taart)

Laat de kersen goed uitlekken.

Meng in een kom de boter + suiker + vanillesuiker. Roer de boter met suiker romig en wit (ongeveer 2 minuten).

Voeg 3 eieren toe en roer tot een glad mengsel.

Roer de room door het beslag.

Meng eerst de amandelpoeder door de bloem en roer dan pas de bloem met amandelpoeder door het beslag.

Schik de kersen op het bladerdeeg en overgiet met het deeg.

Bak de kersentaart 35 min. in het midden van de oven.

Laat de taart na het bakken een kwartiertje afkoelen alvorens uit de vorm te nemen. Laat de taart verder afkoelen op een rooster.

Serveer de kersentaart lauw of koud. Bestrooi vóór het serveren de kersentaart eventueel met poedersuiker of grofkorrelige witte suiker.

 

 

Lekkere recepten voor elke dag !