Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Bananenmuffins

bananenmuffins

Ingrediënten voor 12 muffins

  • 2 eieren
  • 125 gr suiker
  • 75 gr vloeibare boter
  • 125 gr bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 2 bananen, in stukjes gesneden

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Het recept bananenmuffins bevindt zich in de rubriek recepten taart en gebak

Bereiding

Klop de eieren met een mixer schuimig.

Mix de suiker door de eieren.

Tip : hoe langer je mixt hoe luchtiger de muffins zullen zijn.

Roer de boter door het beslag.

Meng de bloem met het bakpoeder goed door elkaar.

Doe de bloem bij het beslag en roer tot je een gladde deeg.

Schep de helft van de bananen door het deeg.

Zet papieren bakvormpjes in de muffinbakplaat en verdeel het deeg over de vormpjes.

Leg de overige stukjes banaan op het deeg.

Bak de bananenmuffins 20 à 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Controleer na 20 minuten of de muffins gaar zijn door er met een fijne breinaald in te prikken. Als er geen deeg aan de breinaald blijft plakken zijn de muffins klaar.

 

Lekkere recepten voor elke dag !