Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Aardbeitaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 4 dl melk
  • 4 eierdooiers
  • 100 gr suiker, waarvan 1 el vanillesuiker
  • 40 gr bloem
  • 500 gr aardbeien, gehalveerd
  • 1 zakje afdekgelei voor taarten of zelfgemaakte taartgelei
  • klontje boter

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept aardbeitaart bevindt zich in de rubriek recepten taart en gebak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Beboter een taartvorm en bekleed met kruimeldeeg. Snij het teveel aan kruimeldeeg af.

Doorprik de bodem van het kruimeldeeg met een vork, dek af met een op maat gesneden stuk bakpapier, bestrooi met bakparels (kan ook met gedroogde witte bonen of gedroogde erwten).

Bak de kruimeldeeg 30 minuten in de oven.

Bereiding vanilleroom : klop de eierdooiers en de suiker romig en wit (ongeveer 10 min met een garde). Roer de bloem door het eiermengsel.

Warm de melk tot net onder het kookpunt.

Roer, van het vuur af, onder voortdurend roeren het eiermengsel door de melk.

Zet terug op het vuur en laat de vanilleroom indikken.

Laat de vanilleroom wat afkoelen. Roer enkele keren de room goed door om te vermijden dat er zich een vel vormt.

Giet de vanilleroom op het kruimeldeeg, strijk enigszins glad, bedek met gehalveerde aardbeien.

Verdeel de afdekgelei over de aardbeitaart.

Plaats de aardbeitaart minstens een uur op een koele plek zodat de gelei tijd heeft om op te stijven.

Werk de taart eventueel af met een dotje slagroom of opgeklopte gesuikerde mascarpone.

 

Lekkere recepten voor elke dag !