Verwarm de oven voor op 200°C.
Beboter een taartvorm en bekleed met kruimeldeeg. Snij het teveel aan kruimeldeeg af.
Doorprik de bodem van het kruimeldeeg met een vork, dek af met een op maat gesneden stuk bakpapier, bestrooi met bakparels (kan ook met gedroogde witte bonen of gedroogde erwten).
Bak de kruimeldeeg 30 minuten in de oven.
Bereiding vanilleroom : klop de eierdooiers en de suiker romig en wit (ongeveer 10 min met een garde). Roer de bloem door het eiermengsel.
Warm de melk tot net onder het kookpunt.
Roer, van het vuur af, onder voortdurend roeren het eiermengsel door de melk.
Zet terug op het vuur en laat de vanilleroom indikken.
Laat de vanilleroom wat afkoelen. Roer enkele keren de room goed door om te vermijden dat er zich een vel vormt.
Giet de vanilleroom op het kruimeldeeg, strijk enigszins glad, bedek met gehalveerde aardbeien.
Verdeel de afdekgelei over de aardbeitaart.
Plaats de aardbeitaart minstens een uur op een koele plek zodat de gelei tijd heeft om op te stijven.
Werk de taart eventueel af met een dotje slagroom of opgeklopte gesuikerde mascarpone.