Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Erwtensoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr spliterwten, 12 u geweekt in koud water
  • 2 preien, het wit van de preien behouden en fijngesnipperd
  • 2 wortels, in blokjes gesneden
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 2 l water
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 100 gr spekblokjes
  • 1 rookworst
  • 40 gr boter
  • peper

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Het recept erwtensoep bevindt zich in de rubrieken :
soepen | maaltijdsoepen

Bereiding

Kook de geweekte spliterwten 1 u in 2 l water (snelkookpan 20 min).

Laat de helft van de boter smelten en fruit hierin de ajuin en prei 10 min.

Doe de gefruite ajuin en prei + wortels + verkruimelde groentebouillonblokjes bij de spliterwten en laat nog een uur zacht koken.

Mix de erwtensoep grof.

Snij de rookworst in schijfjes, bak de schijfjes enkele min in de overige boter en doe ze bij de erwtensoep te samen met de spekblokjes. Laat het geheel nog 30 min doorkoken.

Breng de soep verder op smaak met peper.

Dien de erwtensoep op met brood.

 

Lekkere recepten voor elke dag !