Verhit voor de tomatensaus de olie en fruit de groenten, knoflook en bak het zacht tot het goudbruin is, doe het gehakt erbij, zet het vuur hoger en bak ongeveer 10 min. Giet de wijn erbij en laat de wijn verdampen.
Voeg de tomatenpuree toe, meng alles goed. Voeg de flessen tomatensaus toe met eventueel wat water. Let er wel op de de tomatensaus niet te vloeibaar is maar ook niet te vast.
Kruiden met peper en zout en voeg per tomatenfles 1 vleesbouillonblokje toe. Kruid met basilicum en laat het geheel op een laag vuurtje 2 uur pruttelen.
Voeg eventueel nog wat water toe om het mengsel vochtig te houden, maar zorg ervoor dat aan het eind van de kooktijd alle vocht is opgenomen.
Maak de bechamelsaus door de boter te smelten en roer er de bloem onder. Alles goed bakken en dan de melk bijdoen, goed roeren, laat nog 1 min doorkoken en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Neem een ovenschaal, vet die in met wat boter en doe een laag saus, een laag lasagne weer een laag saus, bestrooi met kaas. Als je wilt kunt je ook hesp in kleine stukjes toevoegen, kwestie van smaak. Overgiet met bechamelsaus, herhaal dit en eindig met een laag saus, bechamelsaus en kaas.
Bak de lasagne circa 40 min in een voorverwarmde oven (180°C) tot de bovenste laag van de lasagne goudbruin is.
Recept ingezonden door : Koosje