Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Béarnaisesaus

Ingrediënten

Het recept béarnaisesaus bevindt zich in de rubriek recepten saus

Bereiding (recept op basis van een bechamelsaus)

Maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij.

Breng de melk + fijngesnipperde sjalot net niet aan de kook. Roer de beurre manié door de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).

Zet het vuur uit en roer er 1 eierdooier + dragonazijn door. Breng de béarnaisesaus verder op smaak met peper en zout + fijngehakte dragon.

 

Lekkere recepten voor elke dag !