Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Pasta champignonsaus

pasta champignonsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • pasta naar keuze
  • 500 gr champignons, afgeborsteld en in schijfjes gesneden
  • 500 ml (lichte) room
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 1 klontje boter
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper
  • 1 koffielepel mosterd
  • peterselie

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Het recept pasta champignonsaus bevindt zich in de rubrieken :
recepten pasta | vegetarische recepten

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de boter en fruit hierin 5 minuten de ajuin. Doe de champignons erbij (géén water toevoegen) en stoof ongeveer 5 minuten op een hoog vuur (regelmatig met een houten lepel roeren). Zet het vuur lager en laat verder stoven tot de champignons hun vocht loslaten.

Overgiet met de room + verkruimeld groentebouillonblokje en kruid naar smaak met peper.

Roer alles goed dooreen en laat de champignonsaus indikken.

Roer er, van het vuur af, de mosterd door.

Werk de pasta champignonsaus af met verse peterselie.

 

Lekkere recepten voor elke dag !