Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Pasta carbonara

pasta carbonara

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pasta naar keuze
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • 4 el olijfolie
  • 4 eieren
  • 40 gr geraspte parmezaan
  • peper
  • snuifje zout
  • 250ml room

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Het recept pasta carbonara bevindt zich in de rubrieken :
recepten pasta
| recepten met spek

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Bak de spek in olie + knoflook uit de knijper.

Kluts de eieren met het zout, peper, parmezaan en room.

Meng de goed uitgelekte pasta met de spekblokjes, laat alles goed doorwarmen.

Roer er van het vuur af direct het eierenmengsel door (de eieren stollen door de warmte van de pasta)

 

Leuk om weten

Volgens het originele recept wordt er geen room toegevoegd aan de pasta carbonara en mag enkel het eigeel door de pasta geroerd worden.

Wil je de echte pasta carbonara eten gebruik dan geen room en vervang de 4 eieren door 8 eierdooiers.

 

 

Lekkere recepten voor elke dag !