Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Groententaart

groententaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 3 preistengels, in fijne schijfjes gesneden
  • 200 gr spinazie (uit de diepvries, eventueel in roomsaus), ontdooid
  • 2 pakjes bladerdeeg voor een taartvorm van ong 24cm (ong 230gr elk)
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 4 eieren, geklutst
  • 30 gr boter
  • peper en zout
  • een weinig melk om het bladerdeeg te bestrijken

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Het recept voor groententaart bevindt zich in de rubrieken :
ovenschotels
| quiches | vegetarische recepten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Laat de boter smelten en fruit hierin de ajuin en prei ong 20 min. Doe er de spinazie bij en laat nog 5 min verder sudderen.

Giet het kookvocht zoveel mogelijk af.

Kluts de eieren en kruid met peper en zout. Roer er de parmezaan door.

Beboter een taartvorm en leg hierin een laag bladerdeeg. Druk het bladerdeeg lichtjes vast in de taartvorm. Verdeel de groentenmengeling over de taartbodem en overgiet met het eiermengsel. Bedek met een tweede laag bladerdeeg. Knijp de randen van de 2 lagen bladerdeeg tegen elkaar. Knip met een schaar het teveel aan bladerdeeg weg. Bestrijk de bovenkant met melk.

Bak de groententaart 10 min op 220°C en 30 min op 180°C.

 

Lekkere recepten voor elke dag !