Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Linzenmoussaka

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr groene linzen (gemakkelijk verkrijgbaar in Turkse of Marokkaanse voedingswinkels)
  • 6 el olijfolie
  • 2 ajuinen grof gehakt
  • 3 aardappelen, in blokjes gesneden en gaargekookt
  • 2 wortels in fijne schijfjes en gaargekookt
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 5 stengels bleekselder in blokjes (niet nodig om voor te koken)
  • 3 tomatenin plakken gesneden
  • 100 gr geraspte kaas

Voor de bechamelsaus

  • 2 afgestreken el bloem
  • 2 el vloeibare koude boter
  • 1 groentenkruidenblokje
  • 4 dl melk
  • peper

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept linzenmoussaka bevindt zich in de rubrieken :
ovenschotels
| vegetarische recepten

Bereiding

Spoel de linzen goed af. Doe ze in een pan met ruim veel water. Breng de linzen op een hoog vuur aan de kook en gaar ze dan op een matig vuur in 30 à 45 min klaar (in de snelkookpan 10min). De kooktijd van linzen is sterk afhankelijk van de ouderdom, hoe ouder de linzen hoe langer de kooktijd. Na een 20-tal minuten de linzen af en toe eens proeven om in te schatten hoe lang ze nog moeten koken.

Laat de linzen goed uitlekken.

Fruit de ajuin + paprika in olijfolie.

Beboter een ovenschaal. Verdeel gelijkmatig de linzen, gaargekookte aardappelen, gaargekookte wortels, gestoofde ajuin + paprika en blokjes bleekselder in de ovenschaal.

Verwarm de oven op 220°C.

Maak de bechamelsaus als volgt : maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij. Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook. Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).

Bedek de linzenschotel met de bechamelsaus + plakken tomaat + geraspte kaas

Zet de linzenmoussaka 25 min in de oven.

 

Lekkere recepten voor elke dag !