Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gevulde aubergine

gevulde aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 aubergines
  • 2 blikjes geconcentreerd tomatenpuree (140 gr)
  • 400 gr gehakt
  • 2 ajuinen, fijngesnipperd
  • 8 el olijfolie
  • 1.5 dl water
  • 2 sneetjes brood zonder korst, geweekt in melk of 100 gr paneermeel
  • peper en zout

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Het recept gevulde aubergine bevindt zich in de rubrieken :
ovenschotels | recepten met gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Kook de volledige aubergines 10 à 15 min in kokend water (kooktijd is afhankelijk van de rijpheid van de aubergines, als de schil glad en glanzend is dan is de aubergine niet rijp, kies liever een exemplaar dat wat matter tot gerimpeld is).

Laat enigszins afkoelen en snij de aubergines in de lengte in 2, hol het vruchtvlees uit en hak het fijn (het vruchtvlees niet te veel laten uitlekken).

Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ajuin 10 min. Doe het gehakt bij de ajuin en roerbak 5 min. Kruid met peper en zout. Doe 1 blikje geconcentreerd tomatenpuree bij het gehakt. Roer er het uitgeknepen brood (of paneermeel) + het vruchtvlees van de aubergine door.

Vul de aubergines met het mengsel.

Vermeng de rest van de olie met 1 blikje tomatenpuree + 1.5 dl water, breng op smaak met peper en zout.

Giet de tomatensaus in een ovenschotel, schik hierop de gevulde aubergines. Zet de schotel 20 min in de voorverwarmde oven.

Serveersuggestie

Dien de gevulde aubergines op met pasta of rijst.

 

Lekkere recepten voor elke dag !