Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gegratineerde venkel

gegratineerde venkel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 venkelknollen (koop mooie witte knollen zonder donkere plekken)
  • 50 gr boter
  • 1 soeplepel bloem
  • ongeveer 0.5 liter melk
  • peper
  • groentebouillonblokje
  • 50 gr geraspte kaas

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Het recept gegratineerde venkel bevindt zich in de rubriek ovenschotels

Bereiding

Spoel de venkelknollen onder stromend water.

Verwijder een stukje van de topjes.

Snij de venkel in 2 en verwijder met de punt van een scherp mes de harde onderste kern.

Snij de venkel in grove stukken.

Breng water aan de kook en kook de venkel in 15 à 20 minuten gaar.

Laat de gekookte venkel goed uitlekken.

Bechamelsaus : Smelt op een zacht vuurtje 50 gr boter in een steelpannetje tot de boter lichtbruin is.

Voeg er in 1 keer 1 soeplepel bloem bij en roer met een garde de bloem door de boter.

Bak de bloem ongeveer 3 minuten in de boter.

Haal het pannetje van het vuur en roer er een verkruimeld groentebouillonblokje door.

Zet terug op het vuur en giet er beetje bij beetje de melk bij tot de gewenste dikte bereikt is.

Belangrijk : blijf constant roeren met een garde, als de saus in het begin heel dik is en aan de bodem dreigt te verbranden, neem het pannetje eventjes van het vuur en roer krachtig om, doe een scheutje melk erbij, terug op het vuur, enzovoorts.

Breng de bechamelsaus op smaak met peper.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schik de venkel in een ovenschaal, overgiet met de bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas.

Bak 20 minuten in de oven.

Serveer de gegratineerde venkel met gebakken of gepocheerde vis.

 

Lekkere recepten voor elke dag !