Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Boerenomelet

boerenomelet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 eieren
  • 200 gr hamblokjes
  • 250 gr champignons, in schijfjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 tomaat, ontpit en in blokjes gesneden
  • 4 aardappelen, in schijfjes gesneden
  • flink klont boter
  • peper
  • zout
  • versgehakte peterselie

Prijscategorie : 4 à 5 euro

Het recept boerenomelet bevindt zich in de rubriek recepten omelet

Bereiding

Kook de aardappelschijfjes net niet beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.

Kluts de eieren los en kruid met peper en zout. Roer er versgehakte peterselie door.

Verhit een beetje boter in een steelpannetje en bak de champignons tot ze hun sap afgeven. Giet de gebakken champignons in een zeef en laat goed uitlekken.

Verhit een klont boter in een grote braadpan en bak de uisnippers glazig.

Leg de aardappelschijfjes naast elkaar op de gebakken ui en bak beide kanten krokant.

Verdeel de hamblokjes + champignons + tomatenblokjes over de aardappelen en overgiet met de losgeklopte eieren.

Bak de boerenomelet op een zacht vuurtje tot het ei gestold is.

Tip : roer wat geraspte kaas door de losgeklopte eieren voor een vollere smaak.

 

Lekkere recepten voor elke dag !