Zet de linzen ruim onder water en kook ze beetgaar maar niet te lang zodat ze niet papperig gekookt zijn (kooktijd is afhankelijk van de ouderdom van de linzen, hoe ouder hoe langer de kooktijd).
Giet af in een zeef en spoel ze goed af onder koud stromend water.
Kook de wortels beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Verhit een klont boter in een kookpot en stoof de ui en paprika 5 minuten op een zacht vuurtje.
Doe de voorgekookte blokjes wortel + bleekselder + tomatenpuree bij de gestoofde ui en paprika en overgiet met 1.5 liter water.
Kruid met 2 verkruimelde groentebouillonblokjes + curry.
Breng aan de kook en voeg er nu pas de voorgekookte linzen bij (op die manier behoudt de soep een mooi rood kleurtje).
Laat de linzensoep nog 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Maak een papje met bloem en vloeibare boter en roer beetje bij beetje door de linzensoep tot deze de gewenste dikte heeft.
Roer de peterselie door de linzensoep en breng verder op smaak met peper en eventueel extra curry.