Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Catalaanse rijstsalade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 6 el olijfolie
  • 1 ajuin, in ringen gesneden
  • 4 teentjes knoflook uit de knijper
  • 300 gr witte rijst
  • 1 krop kropsla, enkel de binnenste kern van de salade behouden
  • 4 tomaten, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden
  • 100 gr diepvrieserwtjes, gekookt volgens de instructies op de verpakking
  • 1 rode paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika, zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 blik rode bonen (kidneybonen), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el zwarte ontpitte olijven, in schijfjes gesneden

Voor de dressing

  • 1 el mosterd Dijon
  • 3 el olijfolie
  • 3 el wijnazijn
  • 1 el versgehakte dragon
  • 1 el versgehakte peterselie
  • peper

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Het recept Catalaanse maaltijdsalade bevindt zich in de rubrieken :
maaltijdsalades
| vegetarische recepten

Bereiding

Warm de olijfolie, sauteer enkele minuten de ajuin + knoflook + paprikablokjes. Doe de rijst erbij, goed roeren en overgieten met 7.5 dl water. Op een zacht vuurtje en met deksel op de pan de rijst gaarstomen (ong 15 min). Meng de erwtjes + rode bonen met de rijst.

Voor de dressing : meng al de ingrediënten tot een gladde saus.

Schik op de borden enkele blaadjes salade, doe daarop een portie rijst en werk verder af met de olijven en tomatenblokjes. Overgiet met de dressing.

 

Lekkere recepten voor elke dag !