Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Vlaamse karbonaden

Ingrediënten voor 4 personen

  • 750 gr rundstoofvlees, in blokjes
  • 50 gr boter
  • 2 grote ajuinen, grof gehakt
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 1 snee brood besmeerd met mosterd
  • 0.5 l water
  • 1 runderbouillonblokje
  • sausbindmiddel voor donkere sauzen (vb maïzena express)

Prijscategorie : 7 à 8 euro

Het recept Vlaamse karbonaden bevindt zich in de rubriek belgische recepten

Bereiding

Laat de boter smelten en braad hierin het met peper en zout op smaak gebrachte stoofvlees aan alle kanten mooi bruin. (5 à 10 min). Doe de ajuin + laurierblad + kruidnagel + nootmuskaat bij het stoofvlees en laat 5 min braden. Overgiet met water + verkruimelde bouillonblokje + bemosterd snee brood.

Breng aan de kook, draai het vuur zachter en laat het stoofvlees op een middelhoog vuur met deksel op de pan gaarstoven (ong 60 min - in snelkookpan 20 min).

Dik de saus met sausbindmiddel voor donkere sauzen.

Serveersuggestie

Frietjes maar ook gekookte aardappelen zijn hier heel lekker bij. Groentjes zoals bloemkool, spruitjes, wortelen, enz passen uitstekend bij Vlaamse karbonaden.

 

Lekkere recepten voor elke dag !