Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Vlaamse hutsepot

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 kg soepvlees, ontbeend en in stukjes gesneden, been houden voor in de bouillon
  • 150 gr spek, in blokjes
  • 4 wortelen, geschild en in schijfjes gesneden
  • 4 raapjes, geschild en in blokjes gesneden
  • 4 stengels selder, in schijfjes
  • 1 preiwit, in schijfjes
  • 2 ajuinen, fijngehakt
  • 0.5 kg spruitjes
  • 4 aardappelen, in blokjes
  • peper en zout
  • 1 laurierblad
  • takje tijm
  • 50 gr boter
  • 1.5 l water

Prijscategorie : 6 à 7 euro

Het originele recept voor Vlaamse hutsepot bevat ook varkensoren en -poten.

Reken hiervoor 2 euro extra.

Het recept Vlaamse hutsepot bevindt zich in de rubrieken :
belgische recepten | maaltijdsoepen

Bereiding

Smelt de boter in een hoge kookpan en stoof kort de ajuinen. Leg het soepvlees + been op de ajuin en overgiet met 1.5 l water + zout + flink veel peper + laurierblad + takje tijm. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 1u30 koken (in de snelkookpan 40 min). Schep af en toe het schuim af.

Doe de groenten (behalve de aardappelen) bij de vleesbouillon en laat nog 60 min verder koken (in de snelkookpan 15 min.). Doe de aardappelen en de spekblokjes bij de hutsepot en laat nog 20 min koken (in de snelkookpan 7 minuten).

Serveertip

Dien de Vlaamse hutsepot op met grof boerenbrood besmeerd met mosterd.

 

Lekkere recepten voor elke dag !