Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Spruitjes met varkenskotelet en bruine saus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gr spruitjes (spruitjes uit de diepvries zijn het lekkerst)
  • 100 gr boter
  • 4 varkenskoteletten
  • 1 kg aardappelen, in blokjes
  • peper en zout
  • 1 glas water (20 cl)
  • sausbindmiddel (voor bruine saus)

Prijscategorie : 6 à 7 euro

Het recept Spruitjes met varkenskotelet en bruine saus bevindt zich in de rubriek : belgische recepten

Bereiding

Indien verse spruitjes : de buitenste verwelkte blaadjes verwijderen en een deel van het stronkje afsnijden (niet helemaal zodat de blaadjes niet loslaten tijdens het koken).

Kook de spruitjes ongeveer 15 minuten in kokend water.

Kook de aardappelen gaar.

Laat de boter smelten en lichtbruin kleuren. Bak hierin de koteletten mooi bruin (ong 7 minuten langs weerszijden).

Doe de koteletten uit de braadpan en houd ze even apart.

Maak de bruine saus door het braadvocht van de koteletten te blussen met water, kruid met peper en zout en bind de saus met een sausbindmiddel voor bruine sauzen.

 

Lekkere recepten voor elke dag !