Voor de bechamelsaus
Behoud enkel het witte gedeelte van de prei.
Kook de prei 20min in kokend water. Laat de gaargekookte prei goed uitlekken.
Verwarm de oven op 220°C.
Rol iedere prei in een plak ham. Schik de prei met ham naast elkaar in een ovenschotel.
Maak de bechamelsaus als volgt : maak een papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter (= beurre manié). Als het papje wat te droog en te klonterig is, doe er wat vloeibare boter bij. Breng de melk met het groentenkruidenblokje en peper net niet aan de kook. Meng de beurre manié (=papje van 2 el bloem + 2 el vloeibare koude boter) met de melk en laat op een zacht vuurtje de saus indikken (ong. 5 min).
Overgiet de prei-hamrolletjes met de bechamelsaus. Verdeel de kaas over de ovenschotel. Bestrooi de kaas met 3 el paneermeel en enkele klontjes boter voor een goudbruin korstje. Zet de schotel 20 min in de oven.
Serveer de prei-hamrolletjes met aardappelen.