Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Kalfsfricassee

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr kalfsblanquette
  • 250 gr gehakt, in balletjes gedraaid ter grootte van een hazelnoot
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • 2 wortels, in fijne schijfjes
  • 250 gr champignons, in schijfjes gesneden
  • peper en zout
  • 1 laurierblad
  • 0.5 l water + 2 groentebouillonblokjes
  • 1 flesje room (20 cl)
  • 1 el bloem + 2 el vloeibare boter

Prijscategorie : 8 à 9 euro

Het recept kalfsfricassee bevindt zich in de rubrieken :
belgische recepten | recepten met gehakt

Bereiding

Breng een 0.5 l water + verkruimeld groentebouillonblokjes + kruiden aan de kook .

Doe het vlees + ajuin + wortelschijfjes in het kokend water. Laat 1u30 koken op een middelhoog vuur. Doe er 10 min voor het einde van de kooktijd de gehaktballetjes + champignons bij.

Meng de bloem met de vloeibare boter en roer tot een glad mengsel (beurre manié).

Dik de saus met de beurre manié.

Serveertip

Serveer de kalfsfricassee met gebakken aardappeltjes, kroketten of frietjes.

 

Lekkere recepten voor elke dag !