Was de aardappeltjes grondig en kook ze in de schil net niet gaar (kooktijd afhankelijk van de grootte en soort aardappel). Giet het kookvocht af.
Kook de wortels 5 min in kokend water. Giet af en laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Doe de boter in een ovenschotel en laat de boter smelten in de oven.
Doe de ajuin, braadworsten en spekblokjes in de ovenschotel als de boter licht begint te bruinen.
Bak gedurende 10 min in de oven. Keer daarbij 1 keer de braadworsten.
Doe er de aardappeltjes in schil en wortels bij. Kruid met peper en zout. Leg er een takje tijm bij.
Laat alles nog 20 min in de oven verder bakken. Schep regelmatig de braadworsten, aardappeltjes en wortels om.
Doe er 5 min voor het einde van de baktijd de gehakte peterselie bij. Schep alles nog eens goed om.