Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gentse waterzooi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 soepkip, in acht stukken verdeeld
  • 1 kg soepgroenten julienne (handig : neem voorgesneden groenten te vinden op de groentenafdeling van grootwarenhuizen)
  • 400 gr aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • beurre manié (30 gr bloem + 2 el vloeibare boter)
  • 1 laurierblad
  • peper
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 liter water
  • 30 gr boter
  • 1 fles room (20cl)

Prijscategorie : 7 à 8 euro

Het recept Gentse waterzooi bevindt zich in de rubrieken :
belgische recepten | recepten met kip

Bereiding

Laat de soepkip in 2 liter water ong 1 uur (in de snelkookpan: 20 min.) zachtjes koken met deksel op de pan.

Doe de stukken kip uit de bouillon. Verwijder het vel.

Laat de boter smelten en stoof hierin de soepgroenten. Overgiet met de bouillon + verkruimelde groentebouillonblokjes + aardappelblokjes + laurierblad. Laat 10 min zachtjes koken.

Doe de stukken kip erbij, kruid met peper. Laat nog ong 10 min verder koken (controleer wanneer de aardappelblokjes gaar zijn). Kruid met peper.

Dik de waterzooi met de beurre manié (= maak eerst een glad papje van 30 gr bloem + 2 el vloeibare boter). Laat de waterzooi op een zacht vuurtje verder pruttelen tot deze begint te dikken (ong 5 min). Breng de Gentse waterzooi op smaak met room.

 

Lekkere recepten voor elke dag !