Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Mini gehaktbroodjes

mini gehaktbroodjes

Ingrediënten voor 8 porties

  • 200 gr gehakt (runds/varken)
  • 50 gr spekblokjes
  • 1 à 2 eetlepels paneermeel
  • 1/2 ui, fijngesnipperd
  • peper
  • zout
  • 1 teentje knoflook uit de knijper
  • enkele druppels tabasco
  • vloeibare boter

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Het recept mini gehaktbroodjes bevindt zich in de rubrieken :
recepten met gehakt | aperitiefhapjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bak de spekblokjes krokant in een braadpan met antiaanbaklaag.

Meng de gebakken spekblokjes (ook het braadvocht van de spekjes) + uisnippers door het gehakt en kruid met peper, zout, knoflook uit de knijper en enkele druppels tabasco.

Strooi wat paneermeel (begin met een afgestreken eetlepel paneermeel) over het gehakt en kneed goed door. Voeg er eventueel nog wat paneermeel bij tot het gehakt een stevige structuur heeft.

Beboter de mini ovenschoteltjes.

Draai balletjes ter grootte van de mini ovenschoteltjes.

Vul de ovenschoteltjes met de mini gehaktbroodjes.

Plaats de schoteltjes in de oven en bak 15 à 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

 

Lekkere recepten voor elke dag !