Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gehaktbrood pesto

gehaktbrood pesto

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr gehakt (1/2 runds- en 1/2 varkensvlees)
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 knoflookteentjes uit de knijper
  • 1 bos basilicum
  • 2 eetlepels geraspte parmezaan
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paneermeel
  • 50 gr boter

Prijscategorie : 6 à 7 euro

Het recept gehaktbrood pesto bevindt zich in de rubriek recepten met gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Scheur de blaadjes basilicum in hele kleine stukjes, roer er 1 eetlepel olie door + 2 eetlepels parmezaan + 2 teentjes knoflook uit de knijper.

Meng het gehakt met de fijngesnipperde ajuin + verkruimeld groentebouillonblokje en breng verder op smaak met peper.

Voeg zoveel paneermeel toe tot het gehaktmengsel stevig aanvoelt.

Maak een platte lap van het gehakt en verdeel hierover de pesto. Druk de pesto met een vork in het gehakt. Hou het vork daarbij mooi plat. Vorm nu voorzichtig een broodje van het gehaktmengsel. Kneed tijdens het vormen van een broodje het gehakt niet zodat de pesto niet volledig gemengd wordt in het gehakt. Het resultaat oogt dan niet zo lekker.

Zet een ovenschotel met boter in de oven tot de boter bruin is.

Schik het gehaktbrood in de ovenschotel en bak het gehaktbrood met pesto 50 à 60 minuten in de oven.

Overgiet het gehaktbrood tijdens het bakken enkele keren met braadvocht.

 

 

Lekkere recepten voor elke dag !