Verwarm de oven voor op 190°C.
Scheur de blaadjes basilicum in hele kleine stukjes, roer er 1 eetlepel olie door + 2 eetlepels parmezaan + 2 teentjes knoflook uit de knijper.
Meng het gehakt met de fijngesnipperde ajuin + verkruimeld groentebouillonblokje en breng verder op smaak met peper.
Voeg zoveel paneermeel toe tot het gehaktmengsel stevig aanvoelt.
Maak een platte lap van het gehakt en verdeel hierover de pesto. Druk de pesto met een vork in het gehakt. Hou het vork daarbij mooi plat. Vorm nu voorzichtig een broodje van het gehaktmengsel. Kneed tijdens het vormen van een broodje het gehakt niet zodat de pesto niet volledig gemengd wordt in het gehakt. Het resultaat oogt dan niet zo lekker.
Zet een ovenschotel met boter in de oven tot de boter bruin is.
Schik het gehaktbrood in de ovenschotel en bak het gehaktbrood met pesto 50 à 60 minuten in de oven.
Overgiet het gehaktbrood tijdens het bakken enkele keren met braadvocht.