Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Tartiflette

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg vastkokende aardappelen (type Nicolas, Charlotte) gewicht na het schillen
  • 1 fijngesnipperde ajuin
  • 100 gr spek in blokjes
  • 1 glas witte wijn
  • 1 flesje room (ong. 250ml)
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • 250 gr Reblochon kaas

Prijscategorie : 5 à 6 euro

Het recept tartiflette bevindt zich in de rubrieken :
eenpansgerechten | recepten met spek

Bereiding

Laat een klontje boter smelten in een braadpan (liefst met anti-baklaag) en fruit de fijngesnipperde ajuin ongeveer 5 min.

Schil de aardappelen en snij ze in fijne schijfjes. Kook de aardappelen net niet gaar.

Schik de aardappelschijfjes en spek in de braadpan.

Snij de Reblochon kaas in plakken en verdeel over de aardappelen.

Flink kruiden met peper en 2 teentjes knoflook uit de knijper.

Overgiet alles met de room en witte wijn.

Op een zacht vuurtje een 15-tal minuten laten pruttelen, af en toe voorzichtig met een houten lepel omscheppen.

De tartiflette is klaar wanneer de Reblochon kaas gesmolten is en de saus licht ingedikt is.

 

Lekkere recepten voor elke dag !