Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Kippenragout

kippenragout

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kip, in 8 stukken verdeeld
  • 30 gr bloem
  • 150 gr spekblokjes
  • 60 gr boter
  • 500 gr sjalotten, gepeld
  • 1 glas witte wijn
  • peper
  • 250 ml room
  • 1 el versgehakte dragon

Prijscategorie : 8 à 9 euro

Het recept kippenragout bevindt zich in de rubrieken :
eenpansgerechten
| recepten met kip

Bereiding

Kruid de stukken kip met peper, haal ze door de bloem (schud het teveel aan bloem af).

Braad de stukken kip lichtbruin in hete boter (ong 10 min). Doe de stukken kip uit de pan.

Doe de gepelde sjalotten in de pan en bak deze onder voortdurend roeren lichtbruin (ong 5 min).

Doe de stukken kip + de spekblokjes bij de sjalotten, overgiet met de wijn en laat gedurende 30 min sudderen op een zacht vuurtje met een deksel op de pan. De pan af en toe lichtjes schudden om aanbranden te voorkomen.

Giet de room + dragon bij de kippenragout en laat de room wat indikken (ong 3 min).

Dien op met aardappelen, pasta of brood.

Tip

Voeg 10 min voor het einde van de kooktijd 250 gr in schijfjes gesneden champignons bij de ragout .

 

Lekkere recepten voor elke dag !