Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gevulde aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 kleine aardappeltjes
  • 2 el olijfolie
  • 4 el room
  • 100 gr blauwe schimmelkaas (gorgonzola, roquefort, danish bleu)
  • fijngehakt bieslook
  • 4 sneetjes ontbijtspek, fijngesnipperd
  • zout en peper

Prijscategorie : 2 à3 euro

Het recept gevulde aardappeltjes bevindt zich in de rubriek dips en hapjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220°C.

Halveer de aardappeltjes en besprenkel ze met olijfolie.

Plaats de aardappeltjes met de gesneden kant op een bakplaat en laat ze gaarbakken in de oven (15 à 20 minuten, baktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappeltjes).

Laat de aardappeltjes volledig afkoelen.

Snij een klein stukje van de onderkant van de aardappeltjes zodat deze mooi rechtop blijven staan.

Hol de aardappeltjes voorzichtig uit.

Meng het aardappelkruim met de room, blauwe schimmelkaas, fijngesnipperd ontbijtspek en fijngehakte bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de aardappeltjes met de mengeling.

Schik de gevulde aardappeltjes op een bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven.

Serveer de gevulde aardappeltjes warm.

 

Lekkere recepten voor elke dag !