Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Rijstpap

rijstpap

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 liter volle melk
  • 120 gr rijst (ronde korrel)
  • 1 potje saffraan
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • 2 à 3 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel vanillepuddingpoeder + 3 eetlepels melk

Prijscategorie : 1 à 2 euro

Het recept rijstpap bevindt zich in de rubriek desserten

Bereiding

Maak een vanillepapje van 1 eetlepel vanillepuddingpoeder + 3 eetlepels melk.

Breng de melk + rijst + saffraan + kaneelstokje al roerend aan de kook.

Zet, als de melk kookt (let op dat de melk niet overkookt !) het vuur zachter en laat ongeveer 15 minuten verder pruttelen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.

Roer de vanillesuiker + suiker door de rijstpap.

Roer er, van het vuur af, het vanillepapje door.

Zet de rijstpap terug op het vuur en laat onder voortdurend roeren nog 5 minuten verder pruttelen.

 

Lekkere recepten voor elke dag !