Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Abrikozencrumble

abrikozencrumble

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 blik abrikozen op lichte siroop
  • 60 gr bloem
  • 60 gr paneermeel
  • 120 gr bruine suiker
  • 120 gr zachte boter
  • 50 gr amandelpoeder

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept abrikozencrumble bevindt zich in de rubriek desserten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Giet de abrikozen in een vergiet en laat goed uitlekken.

Snijd de abrikozen in stukjes.

Meng de bloem + paneermeel + suiker + boter en kneed vlug tot een brokkelig geheel (=crumble).

Verdeel de abrikozen over 4 ovenschoteltjes en bedek met crumble. Bestrooi met amandelpoeder.

Plaats de ovenschoteltjes met abrikozencrumble 30 à 40 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

Laat een 5-tal minuten afkoelen alvorens te serveren.

 

Lekkere recepten voor elke dag !