Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Kekererwtencurry

kekererwtencurry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 groot blik kekererwten (uitgelekt gewicht ong 450 gr), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 grote ui, grof gehakt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blik tomatenvlees in blokjes (400 gr)
  • 1 appel (vb jonagolden), geschild en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1/4 koffielepel cayennepeper of chilipoeder
  • 1/4 koffielepel kurkuma
  • 1/2 koffielepel koriander in poeder
  • 1/2 koffielepel komijnzaad

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Het recept kekererwtencurry bevindt zich in de rubrieken :
salades en bijgerechten
| vegetarische recepten

Bereiding

Verhit de olie en bak hierin de komijnzaadjes 2 min. Voeg de ajuin toe en fruit deze 5 minuten.

Doe het tomatenvlees + appelblokjes bij de ui en kruid met de curry kruiden. Laat de saus op een zacht vuurtje in ongeveer 20 minuten indikken.

Voeg de kekererwten bij de tomatensaus en laat nog 10 minuten verder sudderen.

Serveertip

Geparfumeerde rijst past uitstekend bij kekererwtencurry.

 

Lekkere recepten voor elke dag !