Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Zelfgemaakte hamburger

zelfgemaakte hamburger

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr rundergehakt (filet américain)
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 eigeel
  • 1 à 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ajuin, fijngesnipperd
  • ketchup
  • blaadjes sla
  • schijfjes augurk
  • 4 broodjes (pistolets)

Prijscategorie : 7 à 8 euro

Het recept zelfgemaakte hamburger bevindt zich in de rubrieken :
broodjes | recepten met gehakt

Bereiding

Doe het rundergehakt + worcestershiresaus + eigeel + paneermeel in een kom.

Kneed het rundergehakt met de handen (maak je handen een weinig nat zodat het vlees minder aan de handen kleeft). Het is belangrijk om voldoende lang te kneden (druk het gehakt tijdens het kneden meerdere keren goed plat) anders vallen de hamburgers tijdens het bakken uit elkaar.

Verdeel het gehakt in 4 stukken en rol elke portie tot een bal. Druk de bal plat tot je een schijf van ongeveer 1,5 cm dik hebt.

Wikkel elke burger in huishoudfolie en leg enkele uren in de koelkast.

Verhit een pan met anti-aanbaklaag en schroei kort de hamburgers langs beiden zijden dicht. Zet het vuur zachter en bak de hamburgers, onder regelmatig draaien, verder gaar.

Snij de broodjes in 2.

Leg op de onderste helft een blaadje sla, daarop de zelfgemaakte hamburger, schijfjes augurk, ajuin, ketchup en dek toe met de bovenste helft van het broodje.

 

Lekkere recepten voor elke dag !