Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gnocchi met tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg (gewicht na het schillen) aardappelen (type bintjes), gaargekookt
  • 400 gr bloem
  • 1 ei
  • 30 gr boter op kamertemperatuur
  • muskaatnoot
  • peper en zout

Voor de tomatensaus

  • 500 ml gezeefde tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd
  • peper en zout

Prijscategorie : 1 à 2 euro

Het recept gnocchi met tomatensaus bevindt zich in de rubrieken :
zuiderse recepten
| vegetarische recepten

Bereiding

Pureer de gekookte aardappelen. Roer de boter + geklutst ei door de aardappelpuree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de bloem bij de aardappelpuree en meng tot een soepele deeg.

Verdeel het deeg in 4 delen, bestrooi met bloem en maak vingerdikke rollen. Snij de rollen in 2cm lange stukjes. Geef ze een gnocchivorm door aan 1 kant het deeg licht in te drukken met een vork.

Bereiding tomatensaus : meng de olijfolie, knoflook, peper en zout met de tomatenpuree. Laat de saus op een zacht vuurtje 15 min sudderen. Roer er de gescheurde basilicumblaadjes door.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een grote kookpan. Gooi kleine porties gnocchi in het kokend water. De gnocchi's zijn klaar als ze bovendrijven (na ong 2 min). Schep ze uit het kokend water met een schuimspaan en serveer direct.