Voor de tomatensaus
Pureer de gekookte aardappelen. Roer de boter + geklutst ei door de aardappelpuree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de bloem bij de aardappelpuree en meng tot een soepele deeg.
Verdeel het deeg in 4 delen, bestrooi met bloem en maak vingerdikke rollen. Snij de rollen in 2cm lange stukjes. Geef ze een gnocchivorm door aan 1 kant het deeg licht in te drukken met een vork.
Bereiding tomatensaus : meng de olijfolie, knoflook, peper en zout met de tomatenpuree. Laat de saus op een zacht vuurtje 15 min sudderen. Roer er de gescheurde basilicumblaadjes door.
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in een grote kookpan. Gooi kleine porties gnocchi in het kokend water. De gnocchi's zijn klaar als ze bovendrijven (na ong 2 min). Schep ze uit het kokend water met een schuimspaan en serveer direct.