Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Ratatouille

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 ajuinen, in schijfjes gesneden
  • 2 rode paprika's, in grove stukken gesneden
  • 2 courgetten, in grove stukken gesneden
  • 1 aubergine, in blokjes gesneden
  • 4 x 3 el olijfolie + 4 el extra
  • 4 tomaten, elk in 6 partjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook uit de knijper
  • peper en zout
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept ratatouille bevindt zich in de rubriek zuiderse recepten

Bereiding

Bak achtereenvolgens, telkens in 3 el olijfolie, de ajuinschijfjes, de rode paprika, de courgetten en de aubergine enkele minuten op een hoog vuur. Kruid telkens met peper en zout.

Doe de groenten in volgorde van het voorbakken in een grote pan (vb wok) en leg bovenaan de tomaten. Kruid met knoflook en Provençaalse kruiden en overgiet met 4 el olijfolie. Meng de groenten lichtjes en laat ze 20 min. stoven met een deksel op de pan.

Meng voor het serveren de groenten door elkaar.

Serveersuggestie : ratatouille kan zowel met pasta als aardappelen opgediend worden. Een gehaktbrood met mozzarella past er perfect bij.

 

Lekkere recepten voor elke dag !