Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Citroentaartjes

Ingrediënten voor 4 citroentaartjes

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 3 eigelen
  • 100 ml citroensap (sap van ongeveer 3 citroenen)
  • 50 gr boter in stukjes
  • 70 gr suiker

Prijscategorie : 2 à 3 euro

Het recept citroentaartjes bevindt zich in de rubriek recepten taart en gebak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Steek 4 ronde vormen uit het kruimeldeeg. (Rol de kruimeldeeg eventueel uit om voldoende te hebben)

Bedek de buitenkant van bv soufflé- of muffinvormpjes met kruimeldeeg en bak 15 à 20 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen.

Bereiding citroencrème :

Klop in een steelpan met dikke bodem de eigelen + suiker romig en wit. Giet er het citroensap bij + suiker.

Breng, onder voortdurend roeren, aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten verder koken, nog steeds onder voortdurend roeren.

Roer er, van het vuur af, de boter door.

Laat de citroencrème even afkoelen en verdeel over de voorgebakken taartvormpjes.

Zet de citroentaartjes enkele uren in de frigo zodat de citroencrème kan opstijven.

 

Lekkere recepten voor elke dag !