Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Bloemkool gehaktschotel

Ingrediënten

Bereiding

Zet de oven op grillstand.

Kook de aardappelen gaar en giet het kookvocht af.

Kook de bloemkoolroosjes gaar in kokend water. De bloemkoolroosjes zijn gaar wanneer je er met een vork in prikt en ze direct van het vork glijden.

Verhit een klont boter en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper, zout en currypoeder.

Leg het rulgebakken gehakt in een ovenschotel en schik hierop de aardappel en bloemkool.

Smelt een klont boter (ongeveer 50 gr) in een steelpannetje. Laat de boter wat kleuren en roer er de bloem door. Bak de bloem enkele minuten onder voortdurend roeren met een garde tot er een koekjesgeur vrijkomt. Roer er vlug een verkruimeld groentebouillonblokje door en giet er scheutje bij scheutje wat melk bij tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer de helft van de geraspte kaas door de witte saus.

Giet de witte saus over de ovenschotel en strooi er de overige kaas bij.

Plaats de bloemkool gehaktschotel onder de grill tot de kaas gesmolten is.

Tip

De bloemkool kan vervangen worden door brocolli, wortels,...

 

Recept ingezonden door : Melissa

 

Lekkere recepten voor elke dag !