Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Pasta arrabiata

pasta arrabiata

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr pasta (penne, macaroni,...)
  • 4 el olijfolie
  • 1 grote ajuin, fijngesnipperd
  • 800 gr tomatenvlees in blokjes uit blik
  • 3 teentjes knoflook uit de knijper
  • 1 gedroogd rood pepertje, fijngehakt
  • 150 gr geraspte parmezaan
  • versgehakte peterselie

Prijscategorie : 3 à 4 euro

Het recept pasta arrabiata bevindt zich in de rubrieken :
recepten pasta
| vegetarische recepten

Bereiding

Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Verhit de olie en fruit hierin de ajuin (5 min.). Doe er het tomatenvlees + knoflook uit de knijper + de helft van het fijngehakte rode pepertje bij.

Laat de saus op een zacht vuurtje 20 min. sudderen. Roer af en toe. Proef of de saus pikant genoeg smaakt, voeg indien nodig nog enkele snippertjes rode peper bij.

Roer de parmezaan door de tomatensaus en laat de saus nog een 20-tal min verder sudderen. Breng indien gewenst de pasta arrabiata verder op smaak met de rest van het rode pepertje. Roer versgehakte peterselie door de saus.

 

Lekkere recepten voor elke dag !