Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Gehakt Parmentier

gehakt parmentier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo aardappelen, geschild, in kleine blokjes gesneden en gaargekookt
  • 600 gr gemengd gehakt
  • 50 gr boter
  • 1 soeplepel bloem
  • 2 uien, grofgehakt
  • 1 blik tomaten in blokjes (400 gr)
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 teentjes knoflook, elk uit de knijper
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 30 gr margarine
  • 1 eigeel

Prijscategorie : 7 à 8 euro

Het recept gehakt Parmentier bevindt zich in de rubrieken :
ovenschotels | recepten met gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200° C.

Laat 50 gr boter smelten en stoof hierin de uien glazig. Doe het gehakt erbij, kruiden met peper, zout en 1 knoflookteentje uit de knijper. Bak het gehakt in ongeveer 5 minuten rul (rulbakken = al roerend het vlees gaarbakken).

Roer 1 soeplepel bloem door het gehaktmengsel, overgiet met de tomatenblokjes en laat de saus op een zacht vuurtje 20 minuten sudderen.

Prak de gaargekookte aardappelen fijn met een stamper.

Roer margarine + eigeel door de aardappelpuree, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Schep het gehakt in een ovenschotel, en bedek met een laag aardappelpuree. Bestrooi met geraspte kaas.

Gratineer het gehakt Parmentier gedurende 20 minuten in de oven.

 

Lekkere recepten voor elke dag !