Nieuwste recepten
Pizza met ei
Brownies
Quiche met radicchio
Flantaart
Paprikasoep
 
Desserts
Dessert recepten
Recepten taart bakken
Salades
Maaltijdsalades
Salades en bijgerechten
Pizza's
Recept pizzadeeg
Recepten pizza's
Quiches
Basisrecept quiche
Recepten quiches
Recepten saus
Warme en koude sauzen
Hartige soepen
Recepten soep
Maaltijdsoepen

Aalsterse ajuintaart

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje kruimeldeeg van ong 230 gr (voldoende voor een taartvorm van 24 cm doorsnede en ong 4 cm hoog)
  • 1 kg ajuin, in fijne ringen gesneden
  • 50 gr boter
  • 3 eieren
  • 20 cl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat

Prijscategorie : 1 à 2 euro

Het recept Aalsterse ajuintaart bevindt zich in de rubrieken :
belgische recepten | quiches | vegetarische recepten

Bereiding

Verwarm de oven op 200° C.

Bekleed een taartvorm met de kruimeldeeg.

Verhit de boter en bak de uien glazig op een zacht vuurtje (ong 20 min). Zet het vuur hoog en bak onder voortdurend omscheppen de uien lichtbruin (ong 10 min).

Klop de eieren met room los. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Doe de uienmengeling op het kruimeldeeg en overgiet met het eiermengsel.

Bak de ajuintaart 30 à 40 min in de oven.

 

 

Lekkere recepten voor elke dag !